Verantwoord snacken!

Als je snackt met de juiste ratio voedingsstoffen en de juiste hoeveelheid calorieën kunnen de snacks je een behulpzame boost aan energie geven en je zelfs helpen afvallen. Eiwitten helpt niet alleen de spieren groeien, maar doet je ook vol voelen. IJzer op zijn beurt helpt je spijsvertering op gang en ook deze voedingsstof houdt je vol, zodat je afblijft van vette alternatieven. Hoewel er geen voedingsmiddelen zijn die je vet letterlijk verbranden, kunnen slimme keuzes in je dieet er wel voor zorgen dat je lichaam op zijn effectiefst werkt!

Omdat het wat lastig is om al die voedingsstoffen in de gaten te houden, zetten we hier 5 voorbeelden van evenwichtige snacks neer die de weg naar een wasbordje wat versoepelen.

Een appel en magere melk

Bijna elk stuk fruit is een prima snack, maar om het je wat meer te vullen, kun je het paren met een eiwitrijk drankje laag in calorieën. Dit duo geeft je 10 gram aan eiwitten en 5 gram aan ijzer en het bestaat uit slechts 200 calorietjes.

Avocado gevuld met hütekase

Als je trek hebt in een andere zuivel- en fruit combi die lekker vult kun je een avocado vullen met wat hütekase. Dit geeft je 9 gram eiwitten en 7 gram ijzer en het allerbeste nog van deze snack is dat je helemaal geen borden hoeft af te wassen! Verwijder gewoon de pit van de avocado en vul deze met de kaas.

Volkoren crackers met walnoten en peren spread

Vermeng een handje walnoten en een peer met wat roomkaas en gebruik dit als een spread op je toastje. Dit kan je als ontbijt gebruiken voor een energierijke start van de dag, maar het kan ook prima als snack die je lichaam klaarmaakt voor het verbranden van vet en het boosten van je energie. Het kleine snackje bevat maar liefst 11 gram eiwitten en 3,5 ijzer.

Volkoren crackers met tonijn

Als je even helemaal klaar bent met zuivelproducten, kun je ook een volkoren crackertje besmeren met wat tonijn uit blik. Tonijn is niet alleen vlees met weinig vetten erin het zit ook vol eiwitten en omega 3. Voor slechts 200 calorieën kun je van 6 crackers met tonijn op water uit blik genieten. Dit bevat maar liefst 20 gram aan proteïnen en 3 gram ijzer.

Linzensalade

Salades zijn lekker als maaltijd, maar deze verantwoorde salade barstensvol eiwitten en ijzer kan je ook goed eten als snack. Vul je linzensalade met linzen, waterkers en tomaten. Deze salade met 200 aan calorieën bevatten 11 gram aan eiwitten en 8 gram ijzer.

Tags: