Thuis je buikspieren trainen

Het is goed om je buikspieren vaak te trainen. Je buikspieren zijn een set spieren die zich uitermate snel herstellen, sneller dan andere grotere spiergroepen zoals je benen bijvoorbeeld. Hierdoor kan je je buikspieren, als je snel resultaat wilt, iedere dag trainen. Probeer thuis voor een goede omgeving te zorgen met voldoende ruimte. Je hebt niet veel ruimte nodig maar zorg ervoor dat je achter elkaar de nodige oefeningen kan doen.

Hieronder beschreven staan een aantal fitnessoefeningen waar geen fitnessapparaten of hulpmiddelen voor nodig zijn en die makkelijk dagelijks thuis zijn te doen.

Luchtfiets
Hierbij wordt op de rug gelegen. De benen worden omhoog gedaan waarbij de bovenbenen parallel lopen aan de grond. De handen worden achter het hoofd geplaatst. Tijdens de oefening wordt om en om de rechterelleboog naar de linkerknie bewogen en de linkerelleboog naar de rechter knie.

Hielen aanraken
Hierbij wordt op de rug gelegen met de knieën een stukje uit elkaar. De armen worden langs het lichaam gelegd. Links en rechts afwisselend worden de hielen met de vingertoppen aangeraakt door middel van het bewegen van de torso van links naar rechts. Het aanraken van beiden hielen is 1 set.

Heupen en knieën
Hierbij wordt opnieuw plat op de grond op uw rug gelegen. Start met uw voeten op de grond en breng uw knieën in een 75 graden omhoog tot uw heupen de grond niet meer raken. Breng vervolgens uw heupen en voeten weer terug op de grond.

‘Crunch’
Dit is de engelse benaming voor een oefening waarbij je op je rug ligt met je handen achter je hoofd. Je brengt je bovenlichaam naar boven en traint zo de buikspieren. Er wat variaties op de crunch waarbij bijvoorbeeld de oefening wordt uitgevoerd met de handen niet achter het hoofd, maar over heen naar achteren.

‘Frog’ sit-ups
Hierbij worden op de rug de armen over de borst gekruist. Maak met de benen de vorm van een diamant door de zolen van de voeten tegen elkaar te plaatsen. Probeer nu rustig uw torso zoals bij de crunch omhoog te brengen om de buikspieren te trainen. Laat de benen in de beschreven positie.

Bekijk voor een volledige beschrijving en meer oefeningen het onderwerp ‘Buikspieroefeningen’ onderaan de site.

Tags: