Soorten buikspieren

Veel mensen die intensief de buikspieren trainen voor een slankere of gespierde taille, worden teleurgesteld. De resultaten blijven uit, maar dit wil niet zeggen dat de spieren zich niet hebben ontwikkeld. Deze spieren gaan alleen schuil onder een laag vet die niet is weggewerkt. Dit vetpercentage moet eerst omlaag worden gewerkt door middel van een trainingsprogramma en de juiste voeding. Bekijk voor meer informatie: training en afvallen voor een wasbordje.

De buikspieren zijn onder te verdelen in vier groeperingen op in het lichaam.
– De dwarse abdominis heeft als functie het beschermen van de buikzone en de organen die zich hier bevinden. Deze spier loopt dwars over de romp.
– De rectus abdominis loopt van het schaambeen tot aan de lage ribben. Deze spieren hebben als functie de mogelijkheid te creëren voor de ribben om zich naar de bekken te bewegen.
– De externe obliques zijn verantwoordelijk voor het mogelijk maken voor de romp zich naar de zijkant te buigen en bevinden zich diagonaal van de ribben naar de heup.
– De interne obliques lopen tevens diagonaal, maar in de tegengestelde richting van de externe obliques. Deze spieren zijn verantwoordelijk voor de beweging van de romp in dezelfde richting als de spieren.

Tags: