Pijnlijke buikspieren tegengaan

Nadat je een flinke buikspieren workout hebt gedaan, voelt je buik misschien pijnlijk, strak (hopelijk!) en geïrriteerd aan. Als je je spieren te lang en te hard traint, kan het leiden tot een zwelling en het kan een paar dagen duren voordat je dan weer aan de bak kunt. Lees hier een aantal tips om er snel weer bovenop te komen.

Tip 1. Luister naar je lichaam

Probeer te rusten en even niet naar de gym te gaan totdat de pijn is gestopt. Als je buikspieren zeer doen en je staat de volgende ochtend weer te trainen, vergroot je de kans op een blessure en dan ben je nog een stuk langer onder de pannen.

Tip 2. Eiwitten

Eiwitten staan erom bekend de pijnlijke spieren sneller te herstellen. Je kunt daarom na je trainingen eiwitshakes nemen om er sneller bovenop te komen.

Tip 3. Warme waterkruik

Probeer de verstijfde spieren wat te laten ontspannen door een warme kruik op de buik te leggen. Doe dit gedurende vijftien minuten en ga hierbij rustig liggen.

Als de klachten langer aanhouden dan 1 week is het van belang dat je met je dokter gaat praten. Spierpijn dat langer aanhoudt dan een week kan namelijk een serieuzere oorzaak hebben, zoals een blessure.

Tags: