Een calorie-arm dieet volgen

Hoewel we op deze site veel oefeningen laten zien om de buikspieren te trainen, is dat niet het enige dat u moet doen voor het verkrijgen van een wasbordje. De buikspieren accentueren de buikspieren die er al zitten, maar voor u deze kan zien, zal u een laag vet dat eroverheen zit, moeten verminderen. Hiertoe gaan veel mensen over op een caloriearm dieet.

In dit dieet wordt er geminderd op de calorieën om het lichaam te stimuleren zich op een andere manier energie te verbranden namelijk door het verbranden van vet. Op deze manier probeert iemand die dit dieet volgt een lager vetpercentage te realiseren.

Een dieet die gericht is op het verminderen van calorieën is vaak te herkennen aan het soort voedsel dat erin voorkomt. Producten die u veel ziet in dit soort dieten zijn vers fruit, volgranen en brood. Ook zuivelproducten zijn toegestaan mits ze een laag vetpercentage hebben. Tot slot wordt er in dit dieet ook veel vis gegeten. Het voedsel wordt veelal gegrild of gekookt, zodat er weinig boter gebruikt hoeft te worden. Opnieuw om zo weinig mogelijk vet op te nemen in het lichaam.

Als u erover nadenkt een calorie-arm dieet te gaan volgen, moet u wel opletten dat u hier niet in doorslaat. Het eten van te weinig calorieën zal ertoe leiden dat het lichaam zal gaan minderen in de verbranding. Uw lichaam is dan zo gewend aan minder calorieën dat u minder voedsel nodig heeft voor het verkrijgen van energie. Hierdoor gaat de vetverbranding er ook op achteruit. Een caloriearm dieet kan beter ook niet te lang worden gedaan, omdat er een aantal essentiële voedingsstoffen ontbreken in dit dieet. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan nare gevolgen hebben.

Tags: