Diëten voor een platte buik

Een platte buik hangt meer af van het dieet dan van de ontelbare aantallen buikspieroefeningen. Een gezond dieet met voldoende eiwitten is nodig om de buik platter te krijgen en buikspieren te ontwikkelen. Beginnen met afvallen is niet makkelijk maar een goed begin is het halve werk. De volgende diëten kunnen helpen om een platte buik te krijgen:

Proteine dieet

Wisselende waarden in de glucosespiegel worden veroorzaakt door koolhydraten. Je lichaam wordt op deze manier ertoe gezet om vetten op te slaan. Het dieet zorgt voor meer eten van eiwittten en reduceert de inname van koolhydraten. Koolhydraten zoals brood en brinta kunnen niet genuttigd worden. Eiwitten mogen wel genuttigd worden zoals kaas en kwark.

Koolhydraten dieet

Een koolhydraten dieet houdt in dat je niet veel koolhydraten binnenkrijgt en veel eiwit en vetten. Het belangrijkste is dat je het eten van suikerproducten zoveel mogelijk laat verminderen. Het dieet is erop gebaseerd om personen te laten afslanken maar het kan eveneens gehanteerd worden om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Tijdens een dieet met weinig koolhydraten wordt vooral vlees, vis gegeten en eieren.

Crash dieet

Bij een crashdieet val je in een korte periode vele kilo’s af. Je krijgt er snel een platte buik door maar dit is meestal maar tijdelijk. Bij een crash dieet nuttig je express te weinig terwijl je lichaam calorieën nodig is. Op deze manier kun je veel kilo’s lichter worden. Je krijgt vooral wat je lichaam verlangt binnen met fruit en soep. Het ziekenhuisdieet en het soepdieet zijn bekende crashdiëten.